Tratament bio pentru acnee – tinctura de cimbru

Acneea a reprezentat dintotdeauna principalul inamic al tenului. Fie ea juvenilă sau într-o formă alergică, acneea împiedică tenul să respire şi să arate proaspăt chiar şi în zilele cele mai relaxante.

Însă ştim cu toţii că cel mai important pas în a trata acestă suferinţă îl reprezintă vizita la medic. Toate produsele din comerţ, oricât de pompos ar fi ele descrise, pot face mai mult rău decât bine. Astfel, medicul va şti ce anume să recomande pentru fiecare tip de ten, iar metodele de îngrijire des alese de el sunt cele tradiţionale.

Cele mai eficiente tratamente pentru acnee sunt extractele naturale de plante. Acestea nu cunosc efecte adverse serioase, având efect benefic împotriva bacteriilor care cauzează coşurile.

Cercetătorii de la Universitatea Leeds Metropolitan au descoperit un remediu anti-acneic natural iar ingredientul minune identificat este cimbrul de câmp. Probele desfăşurate de specialişti au indicat faptul că o tinctură simplă conţinând cimbru de câmp este mai eficientă în eliminarea bacteriei care provoacă acneea, Propionibacterium acnes, decât oricare altă cremă. Mai mult, ei au comparat rezultatele acestora cu cele obţinute de ingredientul activ în majoritatea cremelor anti-acneice.

Tinctura de cimbru s-a dovedit a fi cea mai eficientă soluţie împotriva acneei, oferind rezultate mai bune chiar şi decât peroxidul de benzoil. Acest lucru arată potenţialul tincturii de cimbru în ceea ce priveşte tratarea acneei”, a declarat dr. Margarita Gomez Escalada, coordonatorul acestui studiu.

Astfel, un tratament naturist pentru îmbunătăţirea aspectului tenului poate avea rezultate mult mai bune decât produsele mercantile şi, bineînţeles, pentru o perioadă mai îndelungată.

 Sursă informaţie: Descoperă.ro

Sursă foto: alex-outdoor.blogspot.com

8 Responses to Tratament bio pentru acnee – tinctura de cimbru

  1. Buna Ziua.
    Tinctura de cimbru cum se face?

  2. Folosesc si este cea mai buna! O RECOMAND TUTUROR CELOR CE DORESC SA SCAPE DE EFECTELE NEPLACUTE ALE ACNEEI.

  3. si de unde facem rost de aceste flori? unde gasim? o zona prin bucuresti, o padure prin apropriere, cineva?

  4. eu mi-am preparat in casa,dar cu alcool de fructe(tuica)si cimbru de gradina,nu de camp asa cum am citit in acel studiu,oare va functiona?azi am inceput si m-a usturat putin la aplicare e in regula,si roxana m. tu folosesti din comert,ce firma si pe ce erioada de timp,multumsesc anticipat

    • Din ce am inteles de pe net, cimbru de gradina nu e acelasi lucru cu cimbrul de camp. Primul s-ar numi Satureja Hortensis, iar celalalt Thymus vulgaris.

  5. Aveti idee de unde se poate cumpara aceasta tinctura de cimbru de camp?

  6. Tinctura de cimbru de camp cumparata de la farmacie poate fii folosita pentru acnee ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *