Sprijinim Legea Apei

Avem nevoie de 100.000 de oameni care să facă diferența. Și unul dintre ei poți fi chiar tu.

Îți vorbim astăzi despre Legea Apei, prin care se urmărește introducerea conținutului de nitrați pe etichetele tuturor apelor minerale din România.

De ce este nevoie de o asemenea lege? Pentru că în România limita maxima admisă pentru nitrați este de 50 mg/L pe când, pentru copii și bebeluși, pediatrii recomandă maxim 10 mg/L. Ce se întâmplă când aceste limite nu sunt respectate? Nitrații îngerați se pot transforma în nitriți, mult mai periculoși, care pot cauza, printre altele, probleme gastrice, iritații și chiar “blue baby syndrome”. Acesta din urmă se manifestă prin probleme respiratorii care pot duce, în cazuri extreme, la moartea bebelușului.

Partea cea mai rea? În România, nu există o lege care să protejeze bebeluşii, impunând în mod obligatoriu un conţinut scăzut de nitraţi pentru apa destinată preparării hranei acestora. Dar asta putem schimba împreună.

Pentru a sprijini aceasta inițiativă  dă click aici și votează introducerea informației corecte pe etichetele apelor minerale, pentru a te proteja pe tine și a avea grijă de cei dragi ție. 

Găsești toate informațiile despre această initiațivă pe www. legea-apei.ro. Semnează formularul, distribuie acest articol și haideți să schimbăm lucrurile în bine, împreună.

Sursa foto: freeimageworks.com

One Response to Sprijinim Legea Apei

  1. Pingback: Ȋmi place ce faceți voi aici! Pot să ajut și eu? | Chinezu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *