Rețetă de sănătate

Ce înseamnă pentru voi un stil de viaţă sănătos?

E clar, trebuie să mâncăm sănătos, să folosim pe cât posibil produse bio pentru îngrijirea personală, dar este acest lucru îndeajuns pentru a trăi într-adevăr sănătos?

În rândurile următoare vă propun o reţetă de sănătate, condimentată pe ici pe colo cu puţină “sare şi piper“.

Se începe ziua cât mai devreme, asta ne va oferi mai mult timp să ne bucurăm de viaţă. Neapărat se începe ziua cu un zâmbet, şi aici nu mă refer la o grimasă ca atunci cand cineva iţi face o poză de care nu ai chef, ci la un zâmbet din toată inima.

Ziua pe care tocmai o începem nu e ca oricare altă zi friguroasă de iarnă / zi ploioasă de primăvară, e o zi specială, în care avem şansa să trăim lucruri extraordinare, să atingem sufletele şi vieţile persoanelor dragi cu gânduri frumoase, cu vorbe bune!

Ce-ar fi ca astăzi să empatizăm cu ceilalţi?

V-aţi întrebat vreodată de ce unele persoane dau impresia că zâmbesc deşi nu schiţeaza nici o mișcare? Ochii lor sunt plini de viaţă şi debordează de voioşie! Zâmbesc cu privirea! Aici vroiam să ajung, astfel de persoane sunt fericite şi o să vedeţi la o scurtă observaţie că următoarele elemente sunt armonioase în viaţa lor: ceea ce cred, ceea ce spun şi ceea ce fac.

Haideţi să adăugam ca ingredient pentru această nouă zi, promisiunea de acţiona doar conform normelor şi valorilor noastre şi nu a celor impuse din exterior.

Dar să nu uităm contextul, toţi avem poate probleme şi asta nu ne lasă să fim fericiţi (eu aș spune că mai degrabă vedem probleme – chiar și când nu sunt decât provocări! ). Dacă vorbim despre probleme şi cât de greu este să trecem peste ele nu rezolvăm nimic, haideţi să încercăm sa vorbim despre soluţii şi o să le întrevedem.

Să rezumăm ingredientele: începem cu un zâmbet larg, amestecăm cu entuziasm, întrevedem soluţiile, adăugăm valorile noastre şi ingredientul principal: prietenii!

Haideţi să le oferim prietenilor un dar foarte frumos, prezenţa noastră trup şi suflet, sprijinul nostru. O să-mi spuneţi acum că ȋn lumea în care trăim există prea mult egoism ca să mai fie loc și de empatie, de sprijin necondiţionat, dar haideţi să privim partea bună a lucrurilor. Dacă ne străduim, vă promit eu că o vom găsi!

Ce ar fi dacă am testa bumerang-ul bunătăţii, să vedem câte din faptele noastre bune se întorc la noi într-o formă sau alta, dar tot ca lucruri bune?

Zâmbiţi vă rog, pentru că sunt sigură ca aveţi un zâmbet minunat!

Sursa foto: wealthforteens.com

One Response to Rețetă de sănătate

  1. Sa vezi cata energie consuma oamenii in general in legatura cu problemele pe care deja le-au depasit, sau mai rau: problemele altora!

    …Si as mai adauga ceva langa ingredientul principal:familia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *