Opt alimente care ne fac fericiți

1. Laptele – este cunoscut faptul că alimentele bogate în calciu ajută la îmbunătățirea stării de spirit. De asemenea, celor care suferă de depresie li se recomanda să ia, ca supliment alimentar Calciu cu Vitamina D. Dar acesta poate fi înlocuit de un ritual de fiecare seara: 1-2 pahare de lapte cald înainte de culcare.

2. Somonul – contine acizi grași Omega 3 care întrețin sănătatea. Consumat de 2-3 ori pe săptămână somonul întreține starea de bine a organismului. Și este și delicios. 🙂

3. Semințele de floarea-soarelui – sunt bogate în fibre și proteine, așa că pot fi integrate ușor în orice dietă. Semințele sunt bogate în selenium, un nutrient despre care se spune că ne face mai fericiți imediat dupa consum.

4. Spanac –Daca desenele cu Popey marinarul nu v-au convins îndeajuns atunci poate că o vor face nutriționiștii. Bogat în Fier spanacul îmbunătățește starea de spirit și întărește organismul.

5. Grapefruit-ul – bogat în acid folic, care are o importanță vitală în oxigenarea creierului, fructul are și o funcție vitală în producerea serotoninei, hormonul responsabil de fericirea noastră.

6. Conopida – are un conținut ridicat de vitamina C care stimulează energia, crește absorbția de Fier și menține astfel o stare de spirit pozitivă.

7. Portocalele– conțin inozitol, care reglează nivelul insulinei din corp și previn astfel schimbările bruște de atitudine, crizele de nervi. În plus, ajută și la reducerea colesterolului din sânge.

8. Ciocolata – testată cu success de editoarele  BioTimes în nenumărate cazuri. Pentru cei care nu sunt convinși adăugați și căpșuni și veți descoperi cum lucrurile simple fac o zi bună.

Să aveți parte de o zi minunată!

Sursă foto: 365daysofappreciation.com

One Response to Opt alimente care ne fac fericiți

  1. Toata lumea o sa zica ca prefera ciocolata, nu-i asa?
    Ei bine, eu din astea 8 alimente prefer somonul si grapefruit-ul! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *