Mic dejun… țărănesc!

Am auzit cu toții de nenumarate ori până acum cât de important este să luam zilnic micul dejun. Și să știți că ceașca de cafea nu se pune!

Ca să avem energie pentru ȋntreaga zi, avem nevoie de carbohidrati și vitamine. Așa că o să vă propun un mic dejun sănătos și consistent: TERCIUL! Da, așa cum auziți! Terci cu ovăz și fructe și cafea!

Toți nutriționiștii recomandă cerealele la micul dejun, dar eu am o problemă cu variantele disponibile ȋn magazine; unele sunt prea dulci și cu multe arome artificiale, altele sunt prea dure și greu de mestecat! Ce vreți, sunt greu de mulțumit. Așa că mi-am inventat propria rețetă.

Avem nevoie de:

– 1 cană lapte

fulgi de ovăz (eu ȋi prefer pe cei organici, au gustul și textura mai naturale)

– miere

– fructe proaspete sau conservate

– inka (sau orice altă cafea din cereale)

– puțin unt

Se fierbe laptele și se adaugă fulgii de ovăz și o lingură de inka până se obține o textură consistentă. Se dau câteva clocote și se ia de pe foc. Când se mai răcește puțin se adaugă o linguriță cu miere (mierea nu se adaugă niciodată ȋn compoziții foarte fierbinți, deoarece ȋși pierde calitățile) și puțin unt. La final adăugați câteva afine proaspete sau căpșuni, sau orice alt fruct vă place.

Ca să fiu sinceră, eu iarna mai trișez și folosesc dulceață ȋn loc de fructe, dar tot un mic dejun sănătos rămâne, deoarece dulceața o fac eu, nu o cumpăr de la magazin 🙂

Astfel, vă puteți răsfăța cu un mic dejun plin de vitamine și pe care ȋl puteți adapta gusturilor voastre!

Poftă bună și multă energie!

Sursa foto: flickr.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *