Mic dejun cu… pufuleţi

Nu ştiu alţii cum sunt, dar pentru mine, micul dejun a reprezentat întotdeauna o adevărată provocare. Nu puteam ingera mai nimic, decât un fruct, care, evident, îmi ţinea de foame doar câteva minute. Şi cum timp să stăm la masă des nu prea avem, a trebuit să găsesc o soluţie care să-mi potolească foamea până la prima masă adevărată.

Primul aliat în această luptă mi-a fost iaurtul. Simplu, răcoritor, uşor, iaurtul poate constitui un mic dejun rapid şi săţios. Însă, totuşi nu era de ajuns pentru a începe o zi în forţă. Căutând prim bucătăria mamei după un alt aliat, am descoperit… pufuleţii.

Sunt gustoşi, dau un gust grozav iaurtului şi te ajută să îţi intri rapid în ritm. Pufuleţii au calorii puţine, deci nu afectează dieta şi conţin doar mălai, sare, un strop de ulei şi multă voie bună.

Pufuleţii simpli, doar cu sare, sunt cei mai indicaţi pentru consum. Orice alt gust nou, brânză, caşcaval sau pizza este de fapt un ingredient artificial care modifică serios compoziţia pufuleţilor. Mai mult, dacă o să descoperiţi pufuleţi care conţin tartrazină sau E 102, să aveţi grijă să-i ocoliţi. Tartrazina este un colorant artificial, considerat nociv pentru sănătate şi care dă culoarea galbenă (ironic, nu? Având în vedere că mălaiul este galben natural).

Cu aceste două alimente îmi încep ziua. Până o să reuşesc să înghit ceva mai consistent, ele îmi sunt prietenele de nădejde. Încercaţi şi voi?

Sursă foto: stiripeblog.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *