Menstruaţia – zile dureroase

Cel puţin o săptămână pe lună ne-am dori să nu fim femei. Ne gândim cu groază la aceasta, pentru că ştim că toată hiperactivitatea care ne caracterizează dispare vădit, fiind înlocuită cu stări latente de depresie şi disconfort.

Dismenoreea reprezintă termenul medical utilizat pentru durerile resimţite în timpul menstruaţiei. Sunt femei care nu simt efectul acesteia, întrucât nu sunt intense şi se manifestă doar ca o stare de disconfort. Însă, în unele cazuri, dismenoreea poate fi atât de insuportabilă, încât poate împiedica efectuarea sarcinilor cotidiene.

Crampele menstruale sunt contracţii cauzate de uter, pe măsura eliminării cheagurilor de sânge prin colul uterin. Deşi pot fi catalogate drept lucruri obişnuite, am aflat că există remedii naturale care să ne facă această perioadă mai uşoară.

În primul rând, dacă obişnuiţi să consumaţi cafea sau alcool, este necesar să renunţaţi la ele în această perioadă, întrucât reduc absorbţia de magneziu, mineral vital care intervine în controlul contracţiilor musculare. Lipsa somnului şi o alimentaţie săracă pot şi ele înrăutăţi această perioadă, astfel încât specialiştii recomandă diminuarea consumului de carne roşie, ouă, brânză sărată, măsline, murături sau sosuri sărate, produse lactate şi a celor de patiserie.

Astfel, pentru a face perioada de menstruaţie una obişnuită, trebuie urmaţi doar câţiva paşi simpli. Consumaţi cât mai multe alimente bogate în acizi graşi esenţiali (pe care îi găsiţi în uleiuri vegetale, peşti oceanici, nuci, seminţe şi legume verzi) şi încercaţi să faceţi multă mişcare, întrucât aceasta diminuează crampele menstruale. Mai mult, articolele vestimentare foarte strânse pot crea discomfort, de aceea este recomandat utilizarea hainelor de bumbac, iar cu privire la încălţăminte, trebuie evitate tocurile, întrucât pot genera dureri de spate care vor intensifica dismenoreea. Masajul urechilor, a mâinilor, a feţei sau a tălpilor poate fi şi el de mare ajutor.

În ceea ce priveşte tratamentul naturist, am aflat că durerile menstruale pot fi diminuate cu ajutorul ceaiurilor din plante, salvia, busuiocul, scorţişoara, muşeţelul, coada şoricelului şi anasonul fiind importante ajutoare în acestă perioadă.

Mai departe, colul uterin reacţioneză foarte bine la căldură, aceasta reuşind să diminueze dismenoreea. Dacă nici un fel de tratament nu a dat rezultate până acum, încercaţi să aşezaţi o pernuţă care se încălzeşte la cuptorul cu microunde în zona pelvisului, sau chiar o sticluţă cu apă caldă.

Atenţie însă, există şi dismenoree secundară, care este provocată de anumite afecţiuni genitale, aceasta putând fi tratată doar de către un specialist.

Pentru mai multe trucuri folositoare în această perioadă, aştept părerile voastre. Ce a funcţionat pentru voi?

Sursă foto: thegloss.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *