Mănâncă, roagă-te, iubeşte

În această săptămână, urmăm sfaturile pe care ni le oferă Elizabeth Gilbert în cartea ei. „Mănâncă, roagă-te, iubeşte” a făcut furori în anul în care a apărut iar locurile descrise în ea au devenit aproape imediat puncte de reper pentru cei care plecau înspre ele.

Eroina noastră pleacă într-o călătorie pentru a se descoperi pe sine; îi puteţi spune chiar un bildungsroman, pentru că printre rânduri regăsim un adevărat proces de (re)formare a personalităţii sale.

După o căsnicie chinuită şi mult prelungită, Liz decide să divorțeze și să călătorească prin toată lumea pentru un an de zile. Curios, ea alege trei ţări total diferite însă care au aceeaşi iniţială, I, ceea ce în engleză înseamnă EU.

În Italia îşi îndeplineşte un vis mai vechi, acela de a vorbi cursiv limba ei favorită şi se înfruptă din toate bunătățurile pe care bucătăria italiană le poate oferi.

În India descoperă arta comunicării interioare, a meditării și ajunge să-şi regăsească echilibrul interior. Mai mult, îşi face noi prieteni şi înţelege că undeva, acolo, mereu va fi loc de mai bine.

Indonezia este ultima destinaţie din călătoria ei, mai exact în Bali, un loc parcă desprins din rai. Aici descoperă, cu frică, cu speranţă, şansa unei noi iubiri iar perspectiva întoarcerii acasă nu mai apare atât de neagră.

Cartea ne învaţă că este sănătos să o iei de la capăt. Să spui STOP atunci când nimic din tot ce faci nu te mai reprezintă şi să deschizi larg ochii, chiar dacă strada ta e înceţoşată, pentru că nici un lucru nu este cu adevărat definitiv.

Sursă foto: whiteboardjournal.com

4 Responses to Mănâncă, roagă-te, iubeşte

  1. Pacat ca a fost foarte prost ecranizata! Stiu ca rareori filmele se ridica la inaltimea cartilor, dar acesta chiar a lasat mult de dorit!

  2. Mi-am cumparat cartea in 2010, pe vremea cand eram in Anglia, am inceput sa o citesc, parea foarte interesanta, apoi a aparut filmul si mi s-a parut prea siropos, iar asta m-a facut sa renunt la a continua cu citirea cartii.
    Am sa revin asupra deciziei si poate, intr-una din zilele cu soare de anul asta finalizez cartea. 🙂

  3. Intr-adevar filmul nu este bine realizat…pare plictisitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *