Lucrurile au sens şi a doua oară

Aşa cum v-am spus şi într-un articol anterior, în fiecare săptămână vom povesti aici despre cum ne putem folosi iar şi iar de lucrurile noastre. Chiar dacă spunem că nu avem timp şi chiar dacă preferăm să cumpărăm totul nou, după câteva reutilizări veţi constata că, uşor-uşor, nu mai simţiţi nevoia să aruncaţi lucrurile vechi.

Astăzi vom vorbi despre alte lucruri care pot prinde viaţă a doua oară, chiar dacă în prima şi-au dat toată silinţa din lume.

1. Periuţa de dinţi. Ştim că rostul său iniţial nu poate fi îndeplinit decât câteva luni astfel că aceasta ne poate ajuta la curăţenia prin casă. Cu ajutorul ei, putem îndepărta murdăria dintre plăcile de gresie sau faianţă, putem curăţa proiectele copiilor, bijuteriile din argint sau ne oferă posibilitatea să îndepărtăm petele mici de pe tapiţerii şi carpete. Mai mult, periuţa de dinţi este un bun ajutor şi în ritualul de înfrumuseţare, întrucât putem aplica vopseaua de păr mult mai uşor cu ajutorul ei.

2. Vechi CD-uri. Nici acestea nu ne pot fi de folos la nesfârşit, astfel că le-am găsit o altă întrebuinţare. Un CD poate fi un suport excelent pentru lumânări, pentru a evita murdărirea lucrurilor cu ceara. De astfel, ne putem decora poteca din faţa casei cu acestea, pentru a ne lumina calea. Aţi pimit flori dar sunt prea scurte şi cad în vază? Nici o problemă, puneţi-le în cercul unui CD iar acesta le va susţine la suprafaţa vazei.

3. Tablouri. Daca aveţi prin casă tablouri pe care nu le aşezaţi pe perete, le puteţi transforma într-o tavă cu un aspect rustic, având doar grija să puneţi un carton colorat în locul picturii. Şi nu trebuie folosită neapărat la servitul unor alimente, ci doar ca obiect de decor sau ca suport a produselor cosmetice.

4. Mănuşile. O pereche veche de mănuşi, dar din categoria celor cu un singur deget poate fi protecţia ideală pentru o pereche de ochelari de soare, pentru telefon, pentru aparatul foto sau chiar şi pentru mărunţiş

5. Tocul de ochelari. Chiar dacă nu mai reprezintă o protecţie pentru ochelarii voştri de vedere, acesta poate fi folosit în continuare drept suport pentru ustensilele de manichiură. Mai mult, îl mai poţi folosi pentru a păstra semne de carte, pixuri, sau trusa pentru cusut.

Sursă foto: makingtrashtocash.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *