Lorax, ocrotitorul pădurii – schimbarea poate începe cu tine

Începând din 30 martie, în cinema-urile româneşti,  rulează ecranizarea 3D a lui Lorax,  o adaptare a cărţii pentru copii a lui Dr. Seuss, apărută în 1971.

Poate aţi auzit până acum despre simpaticul Lorax – protectorul pădurii, e o creatură foarte caraghioasă care încă mai crede în puterea speranţei.

Aventura animată urmăreşte călătoria unui băiat care caută acel lucru ce îl va ajuta să câştige afecţiunea fetei visurilor sale. Provocarea este să afle povestea dispariţiei copacilor de la Once-ler, personificarea industrializării  şi a lăcomiei.

Filmul prezintă un oraș artificial, fără pic de verdeaţă,  unde până și aerul proaspăt este vândut în recipiente de plastic, unde nimeni nu-și mai amintește mirosul copacilor, frumusețea frunzelor și chiar a noroiului.  Iniţial în acea zonă a fost o minunată pădure de trufulla, dar toţi copacii au fost tăiaţi pentru a fi transformaţi  în „Thneeds” – detrebuinţe,  chestii pe care oamenii le folosesc dar nu au cu adevărat nevoie de ele .

Ideea de bază a filmului e UNLESS – “UNLESS someone like you cares a whole awful lot, nothing is going to get better. It’s not.” – se mai poate face ceva doar în cazul în care cuiva îi pasă îndeajuns de mult ca să facă o schimbare.

Creatura portocalie, care vorbeşte în numele copacilor,  ne învaţă că nimic nu se întâmplă prin magie şi că doar prin eforturi de echipă, putem reda viaţa pădurii care dispare de sub ochii noștri în fiecare zi. El ne oferă o lecție valoroasă despre pericolul despăduririlor și importanța ocrotirii naturii.

Sursă foto: usatoday.com; maimultverde.ro; entertainmentexactlee.com

One Response to Lorax, ocrotitorul pădurii – schimbarea poate începe cu tine

  1. Impactul negativ al omului asupra naturii este demult comunicat prin toate caile posibile cu speranta ca MESAJUL si MOTIVATIA sa ajunga la noi – acestea trebuie sa conteze si nu modul prin care sunt imbracate. Asa ca recomand animatia, dar mai ales MESAJUL pe care il ascunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *