Îţi dăruiesc…un copăcel ca semn al aprecierii mele

De câteva luni încoace m-a cuprins febra reducerilor, aşa că am încercat să mă înscriu pe toate site-urile care oferă vouchere, iar în măsura în care am timp liber sau chef de cumpărături scanez ofertele. Aşa se face că am dat de un site foarte interesant cu promotii de grup.

Numele site-ului mi s-a părut hazliu, ofertele nu-mi stârneau interesul,  dar din varii motive m-am abonat la newsletter-ul lor,  iar într-una din zile o ofertă mi-a atras atenţia, suna cam aşa:  O nouă viaţă pentru un viitor verde. Un cadou de Mărţisor care ţine toată viaţa! În luna martie, în locul florilor care se ofilesc, oferă-i persoanei dragi din viaţa ta un copăcel care va înverzi în fiecare an cu doar 7 lei,  doar împreună cu Asociaţia MaiMultVerde!

Bineînţeles că am vrut mai multe detalii şi am avut plăcuta surpriză să aflu că fiecare donaţie de 7 lei către asociaţia MaiMultVerde însemna:

  • Plantarea unui copac într-o zonă care necesită împăduriri;
  • Copacul primea numele unei persoane dragi mie;
  • Primirea unei felicitări editabile, care putea fi imprimată şi oferită cadou;
  • Primirea de informaţii periodice pe e-mail, ulterioare plantării, despre evoluţia copăcelului;
  • Susţinerea voluntariatului şi a acţiunilor de protecţia mediului în România, alături de Asociaţia MaiMultVerde.

Mi-am făcut calculele şi în limita posibilităţilor mele am ales să fac o donaţie, asta ar fi însemnat ca fiecare dintr-un număr de 17 persoane dragi mie să primească un mărţişor neconvenţional.

Site-ul m-a limitat la 10, aşa că am reevaluat lista şi mi-am făcut un top al persoanelor care într-un moment sau altul din viaţa mea,  m-au făcut să simt că trăiesc cu adevărat, m-au făcut să simt prietenie, acceptare necondiţionată, iubire sau mi-au impus respect prin simplitatea sau determinarea lor.

După ce am făcut donaţia am fost puţin reticentă vizavi de promptitudinea oamenilor care organizau această campanie, dar am greşit, la scurt timp am primit un email despre confirmarea plăţii şi voucherele pe care să le trimit mai departe asociaţiei MaiMultVerde.

Cei de la asociaţie mi-au răspuns foarte prompt, mi-au trimis felicitarea editabilă şi mi-au cerut detaliile persoanelor pentru care vroiam să se planteze copăceii, undeva în primăvară, lângă Bucureşti.

Aşa că am trimis numele celor 10 şi adresele lor de email către asociaţia MaiMultVerde pentru transmiterea ulterioară de informaţii despre plantarea copăcelului, iar de 1 martie fiecare  din ei a primit din partea mea un mărţişor neconvenţional. Acum aştept cu nerăbdare campania de plantare, în care ne putem implica fiecare din noi, dacă nu fizic,  măcar prin donaţii sau alt fel de susţinere (http://www.maimultverde.ro/sustine), pentru un viitor verde, pentru că 15 milioane copaci sunt tăiaţi anual în România.

Ce oferi, de fapt? Un aer mai curat, pentru că fiecare copăcel plantat înseamnă reducerea cantităţii de dioxid de carbon din atmosferă.  Reabilitarea zonelor deşertificate, a celor afectate de inundaţii şi alunecări de teren, prin acţiuni de împădurire.

Sursă foto:  zumzi.ro, http://www.maimultverde.ro

2 Responses to Îţi dăruiesc…un copăcel ca semn al aprecierii mele

  1. Si eu am avut placuta supriza de a primi un astfel de cadou neconventional! Si cred ca orice OM ar aprecia un asemenea gest. Cand voi primi si poze cu copacelul meu si locatia, voi fi super incantata si voi sti cu siguranta ca va fi mai mult verde! Abia astept!

  2. Am primit ieri un email de la echipa MaiMultVerde despre actiunea de plantare care va avea loc sambata, 7 aprilie, pe Centura de Est a orasului Ploiesti. Se vor planta 4.000 de puieti pe o parcela de 5 ha. MaiMultVerde va asigura transport din Bucuresti, masa si uneltele trebuincioase pentru 100 de voluntari. Ei trebuie doar sa vină cu buna dispozitie si chef de munca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *