Facem valuri?

Treceam acum câteva zile prin fața Primăriei și am văzut că ȋn 2012 Iașul este oraș european al sportului. Puțin (mai mult) mirată, mă ȋntrebam ce evenimente sportive de oarecare amploare s-au desfășurat la Iași sau ce realizări ȋn domeniul sportului am avut cu echipele locale. Și nu prea mi-a venit nimic ȋn minte.

Iată că ȋn sfârșit pot să vă povestesc despre un eveniment care justifică titulatura Iașului de “oraș european al sportului”. Swimathon-ul!

Competiția de ȋnot unde oameni care vor să facă o schimbare au ales să ȋnoate pentru cauza pe care o susțin și unde alți oameni (mai numeroși și poate fără abilități de ȋnotători, așa ca mine) au ales să susțină la rândul lor proiectele ȋnscrise la Swimathon, donând o sumă de bani (de la 1 Leu la 5 Lei) pentru fiecare lungime de bazin inotată.

Ȋn prezent la Swimathon sunt ȋnscriși peste 80 de ȋnotători și 12 proiecte, pe care le găsiți detaliate pe site-ul Fundației Comunitare Iași, proiecte care se adresează nevoilor mamelor, copiilor cu dizabilități, bătrânilor, tinerilor, studenților sau comunității largi a Iașului. Ce au toate ȋn comun? Vor să facă din acest frumos oraș unul și mai fumos, dar mai ales să ne determine pe noi, ieșenii, să ne implicăm ȋn acțiunile din orașul nostru.

Auzim cu toții ȋn jurul nostru că “nu se schimbă nimic” și “orașul ăsta se duce de râpă“, dar acum putem demonstra că schimbarea nu trebuie așteptată dinafară. Noi putem schimba Iașul. Implicându-ne, donând aceste sume (deloc mari, chiar și pentru cei cu buget redus) și participând la Swimathon, ȋncurajând ȋnotătorii, sprijinind proiectele și arătând că ne pasă!

Așadar, pe data de 6 Iulie eu vă invit la Ștrandul Municipal, să facem valuri pentru Swimathon! Eu mi-am ales deja proiectul pe care vreau să ȋl susțin, dar vă povestesc despre el ȋn alt articol. Aștept să-mi spuneți voi ce proiecte vă atrag; veți găsi cu siguranță unul dintre cele ȋnscrise care să fie exact pe gustul vostru.

Și, dacă sunteți buni ȋnotători (sau măcar bunișori), să știți că până pe 30 Iunie mai puteți să vă ȋnscrieți și ca ȋnotători pentru proiecte, ca să puteți face valuri la propriu! 🙂

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți eu vă sfătuiesc să vizitați și pagina de Facebook a Fundației Comunitare Iași.

Ȋn concluzie: 6 Iulie, Ștrandul Municipal, Swimathon, muuulte valuri! Aștept foaia de prezență!

One Response to Facem valuri?

  1. Paula Alixandrov

    Bravo Biotimes pentru ca sustineti Iasi-ul si ideile bune 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *