Demachiant… de casă!

De când mă știu am avut ochii sensibili. Și, cum mi-a plăcut ȋntotdeauna să fiu aranjată și machiată, chiar dacă discret, m-am confruntat mereu cu problema demachiantului. Am ȋncercat multe din mărcile de pe piață, dar parcă nici unul nu era suficient de bun. Fie nu curăța eficient urmele de mascara waterproof, fie nu ȋmi lăsa tenul să respire, fie, cel mai frecvent, mi se ȋnroșeau ochii și ȋmi lăcrimau foarte tare după demachiere.

Cel mai aproape de excelență a fost un demachiant bifazic, nu foarte scump, pe care l-am cumpărat dintr-o farmacie. Gata, ȋși făcea treaba bine și nici ochii nu mă usturau de la el. Am crezut că gasisem soluția. Asta până am citit eticheta cu ingredientele: partea uleioasă din compoziție nu era nimic altceva decât “parafinum liquidum“, un ulei vegetal, derivat de petrol (se simte apartenența la familia petrolurilor și prin miros), care, deși emoliază bine pielea, ȋncarcă foarte mult porii și lasă ȋn urmă o peliculă uleioasă pe față, care ȋmpiedică procesul de respirație al pielii.

Dar eram cu un pas mai aproape de soluția perfectă de demachiant pentru mine. O dată descoperită compatibilitatea ochilor mei cu soluțiile bifazice, am decis să ȋmi creez propria variantă de demachiant bifazic.

Astfel, am tot timpul la ȋndemână un ulei de migdale sau struguri și apă florală. Și gata! Le pun pe rând pe o dischetă demachiantă și folosesc soluția atât pentru ochi, cât și pentru restul tenului și decolteu. Curăță toate urmele de machiaj, atât pe cel hidro-solubil, cât și pe cel oligo-solubil, este natural și nu irită deloc ochii.

Nu este indicat să amestecați cele două soluții, pentru că apa și uleiurile nu se vor amesteca ȋn recipient fără ajutorul unui emulsifiant sintetic și astfel soluția poate râncezi rapid. Este mult mai simplu să le aplicați pe discheta demachiantă pe rând, una peste cealaltă, și scăpați de machiaj și de griji!

Uleiul folosit nu trebuie sa fie neapărat de migdale sau struguri, poate fi și macadamia, argan sau orice alt ulei preferați voi; chiar și cel de măsline e bun. Ține doar de preferințe aici. Și apa florală poate fi ȋnlocuită cu apă termală, dacă vă place mai mult. Eu ador apa de flori de portocal, așa că nu voi renunța la ea. 🙂

Să fiți frumoase și naturale și aștept și de la voi idei de soluții home-made!

Sursa foto: myintuitivemind.wordpress.com, gracenglamour.com

One Response to Demachiant… de casă!

  1. Paula Alixandrov

    Foarte inventiv:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *