Cum să ne redresăm părul cu Murumuru!

Cu așa o denumire ciudată, nu e de mirare că majoritatea dintre noi nu prea am vrea să avem de-a face cu acest unt, mai ales pentru că am auzit ȋn stânga și ȋn dreapta că e bun pentru păr, dar nici un detaliu concret despre cum să-l folosim!

O să vă dau câteva exemple despre ce poate face untul de Murumuru pentru părul vostru! Și, pentru că la noi frumusețea este una sănătoasă, ar fi bine de notat că proprietățile principale ale untului de Murumuru sunt de restabilire a echilibrului chimic la nivelul firului de păr, de a-l face mai sănătos, iar o mai mare strălucire sau o pieptănare mai ușoară trebuie privite ca o consecință a unui păr sănătos, nu ca pe un artificiu cosmetic.

Ȋn primul rând, arborele de Murumuru este un palmier spinos, din zona Amazonului. Recoltarea fructelor nu este foarte dificilă, ȋnsă, pentru că Murumuru are tulpina flexibilă și ușor de tăiat. Evident, companiile cu principii de dezvoltare durabilă preferă recoltarea fără a distruge arborii, dar aici diferă politicile pentru fiecare producător ȋn parte. Eu personal prefer Untul de Murumuru produs de Akamuti, tocmai pentru politica lor de comerț echitabil și dezvoltare durabilă.

Așadar, untul de Murumuru este o soluție pentru aproape orice tip de păr, având o structură a acizilor grași foarte similară cu sebumul uman, astfel că restabilește echilibrul la nivelul scalpului și al firului de păr ȋn mod natural. Este foarte bogat ȋn acid oleic și acid lauric (bactericid natural), precum și ȋn vitamina A, având de trei ori mai multă vitamina A decât cantitatea similară de morcovi! 🙂

Cel mai la ȋndemână mod de aplicare este să incălziți o cantitate mică (este un unt care nu ȋși pierde din proprietăți prin topire, așa că puteți folosi chiar și cuptorul cu microunde, deși eu personal prefer baia de aburi pentru topire) pe care să o aplicați direct pe păr, atât pe scalp cât și pe lungimea firului de păr.

Trebuie avut ȋn vedere că orice ingredient natural aplicat pe piele are nevoie de min. 20 de minute pentru a penetra bariera epidermei și trebuie să dam timp organismului nostru să asimileze ingredientele active. Nu este la fel cu produsele obținute prin sinteză chimică, ele fiind special concepute să acționeze rapid.

Lăsați să acționeze câteva ore (2-3), eventual ȋn amestec cu un alt ulei portant, cum ar fi cel de cocos, migdale, argan sau chiar ricin, iar la final spălați părul cu șamponul dumneavoastră obișnuit. Ȋn funcție de amestecul de uleiuri folosit, e posibil ca părul să necesite două șamponări. Untul de Murumuru lăsat să acționeze singur se poate ȋndepărta printr-o singură șamponare, uleiul de ricin va necesita două doze de șampon.

O altă modalitate de a utiliza untul de Murumuru, mai ales dacă aveți părul uscat și creț, este să topiți puțin ȋn palme și să-l aplicați pe lungimea firului de păr proaspăt spălat, umed, fără să-l clătiți.

Atenție, nu dați și pe scalp, deoarece se va comporta ca un exces de sebum și părul se va ȋngrășa mai repede. Uscați apoi părul după preferințe și veți observa că vârfurile vor fi mult mai ordonate și nu veți mai avea firele de păr rebele și electrizate!

Nu este indicat a-l aplica pe părul cu tendințe de ȋngrășare decât ȋn varianta anterioară spălatului!

Cu speranța că am făcut puțină lumină și cu promisiunea că o să mai explic modalități de utilizare și pentru alte ingredinete naturale, vă doresc un păr frumos, ascultător și plin de sănatate!

Sursa foto: e-redus.ro, imperialbeauty.net

4 Responses to Cum să ne redresăm părul cu Murumuru!

 1. Pot sa folosesc Untul de Murumuru pentru ingrijirea parului chiar daca mi l-am revopsit de curand?

 2. Da, Paula.
  Nu exista contraindicatii pentru parul vopsit, mai ales daca l-ai si decolorat inainte. Are nevoie de re-hidratare, iar untul de Murumuru nu va afecta intensitatea culorii!

  Deci poti sa-l folosesti cu incredere!

 3. Suna foarte interesant. Cum miroase, e vreo problema daca il folosesc inainte sa plec la job ?

 4. Mirosul de murumuru este neutru, oarecum similar celui de shea.
  Pentru cei care prefera produsele naturale, nu este un miros pregnant, deloc deranjant. Pentru cei care prefera produsele parfumate, murumuru nu are un miros specific si nici nu are adaos de ulei esential parfumat.

  Nu prezinta probleme in utilizarea zilnica, cu conditia ca textura parului sa nu devina prea uleioasa de la aplicari prea dese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *