Culoarea sentimentelor – Este sănătos să spui adevărul

Istoria ne învaţă foarte multe lucruri despre oameni. Unele popoare au fost oprimate de-a lungul anilor, irosindu-şi zilele pentru a-şi demonstra importanţa în societate, altele au fost mai norocoase numindu-se direct „rasă ariană”.

Dintre popoarele născute cu un destin tragic, rasa africană a fost de departe cea mai asuprită de istorie. De la sclavi pe plantaţie până la oameni fără drepturi în societate, aceştia ne-au determinat mereu să întrebăm în zadar de ce?.

Cartea Culoarea sentimentelor (The help), scrisă de Kathryn Stockett, este cea care încearcă să spună adevărul, fără false dulcegării sau multă ficţiune. Ea spune o poveste înduioşătoare, cu umor şi speranţă, despre puterea de a face o schimbare.

Acţiunea se desfăşoară în anii’60, în Jackson, Mississippi, pe vremea când servitoarele negrese aveau o viaţă ostenitoare, fiind privite doar ca un accesoriu pentru casă. Eugenia “Skeeter” Phelan, o proaspătă absolventă de Jurnalism, dornică să se afirme în domeniu dar şi înduioşată de lucrurile care se petrec în oraşul ei, încearcă să le scrie povestea. La început întâmpină nenumărate piedici din partea celor din jur, ajungând chiar să fie exclusă din cercurile ei sociale; însă, pas cu pas, reuşeşte să convingă femeile de culoare de sinceritatea proiectului ei şi ajunge, alături de Aibileen şi Minny, să scoată la lumină o poveste curajoasă, emoţionantă, care va genera adevărate schimbări sociale.

Ce obiceiuri importante învăţăm de aici? Adevărul te eliberează. Construieşte punţi de comunicare între oameni şi poate schimba totul din temelii. Mai mult, această carte ne arată că modul în care îi tratăm pe cei din jur se reflectă direct asupra noastră şi, cu cât eşti mai corect sufleteşte, cu atât traiul tău devine mai sănătos.

 Sursă foto: lefteyeonbooks.com

 

 

2 Responses to Culoarea sentimentelor – Este sănătos să spui adevărul

  1. Paula Alixandrov

    Multumesc frumos pentru recomandare Teodora. Abia astept sa-mi gasesc timp sa citesc cartea. Imi plac femeile curajoase si cu atat mai mult ma incanta cand pot afla povestile lor.

    Astept cu interes si alte recomandari.

    • In fiecare saptamana o sa gasesti aici cate o carte care merita citita. Doar sa iti gasesti timp 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *