Bicarbonatul de sodiu – ştiţi ce să faceţi cu el?

Sunt unele produse pe care le cumpărăm doar cu un scop anume. Ştim sigur că ne va ajuta la o singură acţiune şi nu ne deranjăm să învăţăm dacă mai putem, sau nu, să îi oferim aplicativitate şi în alte părţi.

Astfel, cred sincer că nu folosiţi nici măcar jumătate din plicurile pe care le aveţi aşezate frumos în bucătărie. Şi, probabil, nici nu le daţi voie să părăsească această cameră. Dar astăzi vă voi arăta câte am experimentat eu cu un singur produs despre care nu ştiam mare lucru – bicarbonatul de sodiu.

1. L-am transformat în produs cosmetic. Bicarbonatul de sodiu curăţă foarte bine tenul şi absoarbe impecabil excesul de sebum. Îl puteţi folosi ca un simplu gomaj sau puteţi să utilizaţi o mască din hartie pentru faţă, pe care să o înmuiaţi în bicarbonat cu puţină apă.

2. Mi-am albit dinţii. Având în compoziţie cristale cu proprietăţi abrazive, bicarbonatul are efectul de a poliza dinţii, de a face smalţul să strălucească şi de a îndepărta petele. De asemenea, bicarbonatul poate preveni apariţia cariilor, astfel încât este un ingredient de bază în pasta de dinţi. Acest produs se foloseşte înainte de periaj, frecând cu blândeţe. Însă, nu trebuie utilizat mai des de o dată pe săptămână, deoarece, fiind un produs abraziv, poate deteriora smalţul natural al dinţilor.

3. Mi-am curăţat argintul. Acesta arată ca nou după o simplă aplicaţie. Argintul poate fi curăţat cu o periuţă de dinţi mai moale, pentru a nu îl zgâria.

4. Am aerisit frigiderul. Mirosul neplăcut din frigider dispare în doar câteva ore dacă puneţi în interior o farfuriuţă cu bicarbonatul de sodiu, pe care o schimbaţi periodic.

5. Mi-am scăpat mâinile de miros, după gătit. Mirosul neplăcut pe care îl poţi căpăta de la ceapă, usturoi, peşte, brânză sau benzină poate fi eliminat dacă vă spălaţi timp de 2 minute cu apă şi bicarbonat.

Acestea sunt lucrurile pe care le-am descoperit eu că le pot face cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Cu siguranţă sunt mult mai multe de aflat. Voi ce mă puteţi învăţa?

Sursă foto: agrofm.ro

 

One Response to Bicarbonatul de sodiu – ştiţi ce să faceţi cu el?

  1. Wow, cate chestii nu stiam despre bicarbonat.
    O sa il incerc si eu pentru curatat argintul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *