Pământul are nevoie de tine

Haideţi să răspundem pozitiv provocării Earth Hour de a ne lua un angajament, condiţionat însă de un alt angajament, haideţi să promitem că vom face ceva DACĂ altcineva promite să facă un lucru benefic pentru mediul înconjurător.

Ce înseamnă Earth Hour?

Iniţiată în 2007 de către organizaţia WWF (World Wide Fund for Nature),  mişcarea Earth Hour vrea să răspândească un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi, îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.

La iniţiativa WWF-Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni şi 2000 de sedii de  companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice.

Earth Hour este cel mai mare eveniment de mediu din istorie şi se întamplă în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie.

Din 2008,  de când România a început să marcheze Ora Pământului, numărul oraşelor care s-au alăturat campaniei globale  a crescut constant, de la 9 în 2009, la 37 în 2010, până la 51 de oraşe în 2011.

Earth Hour România 2011

În 2011, 5200 de oraşe din peste 135 de ţări au stins lumina, în toată lumea.

Videoclipul oficial Earth Hour 2012

Ediţia Earth Hour din 2012,  ne provoacă să facem MAI MULT decât să stingem luminile pentru o oră – să ne luăm angajamentul de a ne schimba stilul de viaţă, astfel încât planeta şi resursele naturale să aibă mai puţin de suferit. Este un moment bun în  care să ne hotărîm să reciclăm, să mergem mai mult pe jos, să facem duşuri mai scurte, să trecem la surse regenerabile de energie.

Sursă foto: ora-pamantului.ro; maimultverde.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *