Cookies cu iaurt și ovăz

Aprox. 18 buc 

Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de prăjiturele cu ovăz și iaurt. Crocante la exterior și pufoase la interior. Un deliciu zilnic ușor de preparat!

Timp de preparare: 10 minute

Timp de coacere: 10 minute

Ingrediente:

100gr zahăr brun

100 gr zahar pudră

80 gr unt organic sau margarină organică

80 gr iaurt organic slab (cu puțină grăsime)

Esență de vanilie (eu personal prefer să pun o păstaie de vanilie ȋn recipientul cu zahăr pudră și să ȋl las câteva zile să se “vanileze”)

180 gr făină (albă sau integrală)

½  lingură bicarbonat de sodiu

130 gr fulgi de ovăz prăjiți

 Preparare:

  1. Ȋncălziți cuptorul al 195 grade C (sau treapta 5 la cuptoarele cu gaz)
  2. Ungeți cu unt o foaie de copt
  3. Amestecați ȋntr-un bol zaharul cu untul până obțineți o compoziție pufoasă.
  4. Adăugați iaurtul și vanilia și incorporați-le bine.
  5. Adăugați făina și bicarbonatul de sodiu până se ȋncorporeaza de tot.
  6. Adăugați fulgii de ovăz.
  7. Puneți cu o lingură compoziția pe foaia de copt ȋn grămăjoare micuțe la distanțe egale ȋntre ele și lăsați la copt cam 8-10 min, până când prăjiturelele devin aurii la mijloc și arămii pe margine .
  8. Lăsați-le puțin să se răcească și apoi savurați-le cu plăcere!
  9. Pentru pofticioși, puteți adăuga ȋn compoziție și fulgi de ciocolată!
Pofta buna!

Sursa foto: organicukfood.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *