Charlotă de mere, pere și portocale

Un desert ușor de realizat și bun pentru toată familia!

Ingrediente:
– 5 mere
– 5 pere
– 1 portocală
– 50 gr unt
– 100 ml lapte
– 5 linguri zahăr
– 2 pliculețe gelatină pt prăjituri
– scorțișoară, vanilie, cardamom

Se curăță merele și perele și se taie cubulețe. Portocalele se decojesc și se taie bucățele mici, sau se folosește doar sucul portocalei, după preferințe.

Se călesc ȋn unt cu 4-5 linguri de zahăr (ȋn funcție de cât sunt de acre merele), cu scorțișoară, cardamom și vanilie. După ce se ȋnmoaie și devin translucide, se adaugă laptele și se mai lasă să dea câteva clocote.

La final se adaugă praful de gelatină (dacă nu vreți să folosiți gelatină, puteți adăuga puțin griș) și se oprește focul.

Se toarnă ȋn forme și se dă la rece aprox. 1 oră. Se servește rece, cu frișcă sau ciocolată topită.

Pentru un plus de originalitate, se poate pune la rece ȋn coaja de la portocală.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *